Norsk Schaferhund Klub avd.Hedmark

 

Bruksresultater 2006


Fårehunden i sølv er tildelt Anne Grethe Mobekk.

Anne Grethe ble medlem i Norsk Schäferhund Klub i 1972. Hun har i flere perioder sittet i brukshundkomiteen. Hun har også sittet i styret i noen år. Ikke minst har hun i alle år bidratt til rekruttering og gjennom sin positivitet vært en inspirasjon for treningsmiljøet på brukshundsiden. Hun har bestandig stilt velvillig opp på dugnader og arrangementer, både lokalt og sentralt. 

Hun har selv startet på et uttall stevner og prøver med sine hunder. Her nevnes: Flere ganger Hedmarksmester i bruks, Norgesmester kl. B i NM bruks for Schäferhunder 2000. Utdannet redningshund i NRH. Totalvinner av ”Schäfersmellen 2005”. De siste årene har hun skapt et aktivt brukshundmiljø i sitt nærområde. Dette på tross av de vanskelige tider ellers i klubben. Her har hun, med sitt engasjement og sine kunnskaper, fått flere av sine treningskolleger til start på prøver og stevner. Hun har også en hundeforståelse og kunnskap om treningsmetoder som overgår de fleste. 

Gjennom sin uegennyttige innsats for avdelingen gjennom mange år tildeles Anne Grethe ordenen ”Fårehunden i Sølv”. 

Medlemmene og styret i Norsk Schäferhund Klub avd. Hedmark gratulerer. 


Rune Tangen

 

 

På IPO spor-kurs i Løten 

Værgudene var på vår side da vi søndag 10. september 2006 gjennomførte ipospor-kurs hos Frode Larsen, Kennel Finika i Løten. Instruktør for dagen var Nina Hornsletten, mangeårig ipo-deltager med både VM i spor og flere ipo-NM bak seg. Nina er medlem i vår avdeling. Med seg som assistent hadde hun samboer Trond Øvergaard, som også har lang fartstid innen sporten.

Det så lenge dårlig ut med påmeldinger, men noen mailer og telefoner rundt omkring, gjorde at vi havnet på 6 deltagere. Ved siden av schäferhunder var det også representert dobermann og tervueren.

 

 

Nivået på kursdeltagerne var ulikt, fra helt ferske til noe mer øvede, samt de som hadde erfaring med skogspor. Dette taklet Nina og Trond på en utmerket måte.

 

 

En fikk prøve både lengre spor, fremmede, eldre og vinklede spor, og det kan trygt sies at de fleste gjorde framskritt i løpet av kursdagen, så dette var et nyttig kurs å ta med seg.

 

Avd. Hedmark vil takke Nina og Trond for en lærerik dag og Frode for lån av spormarker ! 

Heidi B.

 

Treningssamling 13.10.2007

Etter en periode med lav aktivitet arrangerte vi den 13. oktober en treningssamling på Bergset.

Totalt 8 ekvipasjer var med. Hundene var i alder fra 4. mnd til ca 2 år.

Deltagere var: Kristina, Svein Roald, May Iren, Torny, Linda, Dag, Mona og Heidi T, de to siste fungerte også som instruktører.

 


Samlingen skulle mest dreie seg om lydighetsøvelser, men det ble skogsøvelsene som kom mest i fokus, da det viste seg at mange av deltakerne verken hadde gått spor eller feltsøk før. Vi startet med spor. Kristina med sin 5 mnd. gamle Nita var først ut og hadde tydelig trent på dette før. Valpen gikk et fint spor og fant sluttgjenstanden sin. Så fulgte de andre på, en etter en. Ettersom det var nytt for mange, ble det gitt mange gode råd både før start og underveis i sporet. Alle fikk en god løsning, som gjør at de har noe å ta med seg ved videre trening.

 

 


Feltsøket ble først demonstrert av Mona og Ginnie, som ga oss en fin oppvisning i hvordan et feltsøk skal se ut. Deretter fikk de andre prøve seg etter tur. Også i denne øvelsen fikk alle til noe, som de kan bygge videre på. Det som var gjennomgående for en del av hundene var en noe svak gjenstandsinteresse, noe som vil styrkes gjennom gjenstandslek med hunden.

 


Etter noen kalde timer i skogen, smakte det med lapskaus i hytta, der vi unnet oss en halvtimes pause før vi satte i gang igjen. Nå var det lydighet som stod på programmet. Det begynte å bli sent på dag og flere av deltagerne hadde avtaler de skulle rekke, så vi gikk kun igjennom en til to øvelser med hver ekvipasje der det ble fokusert mye på kontakt hund/fører og viktigheten av dette. Vi håper og tror at de fleste fikk noe ut av dagen. Dette var helt klart hunder som en kan komme noen vei med om de jobbes med. Nye treningssamlinger er allerede under planlegging, så vi håper at flere kan bli med neste gang.   Refr. Heidi Brekke.